Ивайло Иванов: Работим активно върху проблемите на пазара на труда

Снимка: Economic.bg
Институциите и в частност Министерство на труда и социалната политика (МТСП) и Националния осигурителен институт (НОИ) работят и ще продължат да работят активно за преодоляване на проблемите на пазара на труда. Това коментира пред Economic.bg управителят на НОИ Ивайло Иванов след проведената националната конференция „Образование и труд – локални проблеми, глобални решения“, организирана от списание „Икономика“, вестник „24 часа“, Kmeta.bg и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

„Едно от потенциалните решения на конференцията, съжалявам, че на социалния министър Бисер Петков му се наложи да излезе, но той най-вероятно щеше да обясни, са предприетите мерки от МТСП за справянето с проблемите на пазара на труда. Най-вече работим за справяне с тези 160 хил. души, които в момента нито работят, нито учат, и са вън от системата – за този проблем беше разработена една програма „Работа”, която стартира през миналата година и от тази година се прилага в цялата страна”, каза Иванов.

По думите му, освен тези ходове за активизиране на тези маргинализирани групи от населението, от НОИ са силно ангажирани с въпроса как ще продължи да се развива пазара на труда в България дотолкова, доколкото в един момент всеки се пенсионира. „Когато дойде момент тези хора да получават своите пенсии, трябва ние да можем да отговорим на техните очаквания”, каза управителят на НОИ.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бисер Петков | безработни | НОИ | МТСП | пазар на труда | конференция | проблеми | Ивайло Иванов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини