Иванка Тръмп: В САЩ няма място за неонацисти и расисти

Дъщерята на Доналд Тръмп призова към взаимно извисяване

Снимка: Wikimedia
В САЩ няма място за неонацисти, за расизъм и хора, пропагандиращи превъзходство на бялата раса, написа в Twitter дъщерята на президента Доналд Тръмп, Иванка. Думите ѝ дойдоха няколко часа преди митинг на т.нар. супремасисти във Вашингтон, предаде AFP.

Мнозина упрекват президента Тръмп, че не осъди категорично тези групи след събитията на 12 август 2017 г. в град Шарлотсвил, щата Вирджиния. Именно годишнината от тези събития крайнодесните демонстранти се готвят да отбележат днес в американската столица.

„Преди година в Шарлотсвил станахме свидетели на отвратителна демонстрация на омраза, расизъм, нетърпимост и насилие“, написа Иванка и добави: „Американците са благословени да живеят в страна, която защитава свободите, свободата на словото и разнообразието на мненията, но в нашата велика страна няма място за бели супремасисти, за расизъм и неонацизъм. Вместо да се атакуваме, раздирани от ненавист, расизъм и насилие, можем да се извисяваме взаимно“.

Отново чрез публикация в Twitter вчера Доналд Тръмп заяви, че „осъжда всички видове расизъм и прояви на насилие“, без да назовава крайнодесните, неонацизма или белите супремасисти.

При събитията в Шарлотсвил преди година президентът каза, че „има свестни хора и от двете страни“ и дори обвини антифашистките активисти, че са провокирали демонстрантите, с което предизвика вълна от критики.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Доналд Тръмп | Иванка Тръмп | расизъм | неонацисъм | расисти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ