Къде можем да гласуваме за лятно или зимно часово време

Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция

Снимка: Pixabay

България трябва да избере дали да въведе за постоянно зимното или лятното часово време. Министерството на енергетиката прави онлайн допитване по темата и всеки гражданин може да даде своя глас ТУК.

Допитването продължава до 11 октомври 2018 г., четвъртък.

На страницата на Министерския съвет обаче трябва първо да направите регистрация, и след това да дадете мнението си.

Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция за това лятно или зимно часово време да избере страната ни в бъдеще.

Допитването е от съществено значение, за да бъдат взети под внимание мнението и аргументите на възможно най-широк кръг от обществото, казват от ведомството на Теменужка Петкова.  

Както е известно, на европейско равнище се обсъжда промяна в регламента за определяне на лятно и зимно часово време. Всяка държава-членка трябва сама да избере към кой от сегашните часови варианти ще се придържа в бъдеще. Срокът за заявяване на позиция е до края на март 2019 г.

Изборът ще бъде съобразен с данните за енергийно потребление и мнението на експерти.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: смяна | консултация | време | лятно часово време | зимно часово време | онлайн допитване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини