Караниколов призова всички заедно да работят по закона за горивата

По думите му не само КРИБ са поискали отлагане на приемането му, а и други големи организации

С добър диалог между заинтересованите страни още преди срока, който сме поставили, ние ще бъдем готови с корекция на текстове в закона за горивата. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по БНТ по повод създалото се напрежение в бизнеса заради отлагането на приемането му.

 „Считам, че ако всички работим в диалог и в добро отношение съвсем скоро ще имаме решение на всички тези проблеми“, обясни той. Караниколов призова всички заинтересовани страни и ги помоли от понеделник да започнат работа по коригиране на текстовете.

По думите не от уплаха от протести е взето решението да се предложи отлагане на Закона за горивата. „Този закон, по този начин, с недорешени текстове, наистина ще създаде това напрежение“, каза той.

Той добави, че официални реакции от бизнеса са дошли, когато Министерството е започнало да изготвя наредбата по новия Закон за горивата.

„10 години ние сме чакали този закон и този закон трябва да го има. Това е секторен закон, който трябва да съществува“, категоричен е Караниколов.

„Не само КРИБ поискаха отлагане на закона и други големи организации работодателски организации го поискаха – Минната камара, Строителната камара, дребните търговци“, обясни той.

По думите на Караниколов за този закон е имало няколко варианта – да бъде отменен като по думите му той е абсолютно неприложим, тъй като всички искат да има закон, вторият - да оставим закона да влезе в сила и след това да започнем да го изменяме и третият вариант - да отложим закона, да съберем всички заинтересовани страни и да получим баланс, който всички казват, че в момента не е постигнат.

Караниколов каза, че премиерът Бойко Борисов ще реши дали ще се среща с Българска петролна и газова асоциация (БПГА), както поискаха от Асоциацията по-рано днес. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: отлагане | КРИБ | БПГА | Емил Караниколов | закон за горивата

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини