Караянчева обеща да глоби отсъствалите днес депутати

След три неуспешни опита за събиране на кворум парламентът не успя да започне работа

11:29 27.09.2018

Депутатите, които днес не са присъствали в пленарна зала без уважителни причини и тези, които са били в нея, но не са се регистрирали,ще бъдат глобени. Санкцията ще е в размер на 2/3 от дневната им надница. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя обясни, че народните представители в командировка няма да бъдат санкционирани.

Днес за трети път парламентът не успя да събере кворум и да започне редовното си заседание. Според Караянчева на него е трябвало да се обсъдят два много важни законопроекта - за местното самоуправление и за лекарствените средства.

Тя призова някои политически сили (визирайки БСП – бел.ред.) да популяризират визията си от петък (след края на пленарното заседание) до вторник, така че в сряда да бъдат зад банките в залата.

„Изключително съм разочарована, защото мисля, че тук има отговорни хора, които са дошли да работят, а не да представят визията си в работно време, има изключително много време да се представя и да се правят приемни по общините. Тук, в пленарните заседания, трябва да участват всички, категорична беше Караянчева. Така рейтингът на парламента няма да се вдигне”, каза тя.

За да има кворум и НС да работи, председателят се зарече оттук нататък да прецизира всяка една командировка. Извънредни заседания засега не се обмислят, а управляващите се надяват утре парламентът да работи редовно.

„В сряда, четвъртък и петък моля народните представители да се ангажират с работата, за която получават заплата”, призова Цвета Караянчева.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: глоба | депутати | БСП | заседание | Народно събрание | Цвета Караянчева | кворум

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини