Китайският гигант Alibaba отвори първия „хотел на бъдещето“ (видео)

Високотехнологичният хотел е обслужван от изкуствен интелект и роботи

Снимка: Facebook
10:41 19.12.2018
Китайският технологичен гигант Alibaba откри първия „хотел на бъдещето“, където обслужването е изцяло автоматизирано – с изкуствен интелект и роботи. Гостите могат да се регистрират в хотела само чрез сканиране на лицата им. 

Хотелът се казва FlyZoo и се намира в гр. Ханджоу, административния център на провинция Джъдзян, където е и централният офис на Alibaba.

Системата за разпознаване на лица, инсталирана в хотела, позволява на клиентите да влизат и излизат и да използват други услуги на хотела. Потребителите могат сами да контролират осветлението, телевизора и завесите в стаята чрез гласов асистент на Alibaba, докато роботите са на разположение да сервират ястия, коктейли и кафе. Резервациите и напускането на хотела също могат да се извършват с няколко кликвания в мобилно приложение.

„Изкуственият интелект спестява време на гостите на хотела и облекчава обслужването“, заяви изпълнителният директор на хотела Уан Цюн.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Alibaba | ххотел | хотел на бъдещето | hi-tech

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини