Кметът на Рим е оправдан за фалшиви показания

Така беше избегната и криза в издигналата я партия "Пет звезди"

Снимка: БТА
Италиански съдия оправда кметът на Рим Вирджиния Раджи по обвинение, че е дала фалшиви показания при съдебен процес за назначаването на един от високопоставените представители на кметството, пише Reuters. Така се избегна криза в издигналата я за поста партия „Пет звезди“.

Раджи беше избрана за кмет на италианската столица през 2016 г., като назначаването ѝ се разглеждаше като голям пробив за „Пет звезди“, което винаги се рекламираше с един съвсем чист имидж и обещаваше да прочисти оплетения в корупция град. Впоследствие обаче градоначалникът беше обвинена, че е излъгала съда относно участието ѝ в номинирането на директора на туристическото звено на общината Ренато Мара – брат на един от най-близките ѝ съюзници.

Етичният кодекс на „Пет звезди“, че представителите на партията трябва да подадат оставки от постовете, за които са избрани, ако бъдат признати за виновни от който и да е съд. Това означаваше, че ако днес не беше оправдана, Раджи трябваше да се откаже от кметското място в Рим.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Италия | кмет | Рим | Пет звезди | Вирджиния Раджи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини