Колко струва бирата в големите градове по света

Снимка: Pixabay
Независимо дали пиете наливна бира  в Германия или бутилка в хотелски бар в Хонконг, има редица фактори, които могат да повлияят на цената на напитката ви. Разходите за живот със сигурност са основен фактор, но данъците, наличността, типа предприятие, вида бира (крафт или от масово производство) и местните вкусове също оказват влияние върху цената на пенливата течност.

Анализаторите в Дойче Банк наскоро събраха критични данни за това колко струва пинта бира (0,56 литра) в големите градове по света. Visual Capitalist направиха интерактивна карта, на която може да се види цената във всяка отбелязана точка.

Най-скъпа е напитката в Дубай - цели 12 долара, като там случаят е особен. Технически, употребата на алкохол е разрешена само за чужденци и немюсюлмани в Дубай, а пиенето на обществени места може да има сериозни последици. Това означава, че в заведенията се предлага бира с висока цена.

Най-ниска е цената в Манила - 1,50 долара, а веднага след това - Прага - 1,60 долара.

Средната цена на бирата в анализираните 48 града е 5,70 долара, а по-долу е пълен списък на градовете, подредени от най-високата до най-ниската цена.


Courtesy of: Visual Capitalist
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цена | градове | бира

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини