КРИБ настоява Александър Манолев да бъде транспортен министър

Според работодателската организация на сегашният си пост той се справя много добре

Александър Манолев ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. А министър-председателят не трябва да се поддава на натиск „от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията, а даже напротив – някои дори имат устойчив тренд в миналото, свързан с фалити и безвъзвратни загуби на позиции както у нас, така и в чужбина“.

Това е позицията на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), подписана от изпълнителния директор Евгений Иванов и адресирана до премиера Бойко Борисов.

В досегашната ни съвместна работа с него, в качеството му на заместник-министър на икономиката, имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме, се казва в позицията на най-голямата работодателска организация в България.

Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия.

Припомняме, че вчера зам.-министър Манолев обяви публично, че е решил да откаже номинацията на премиера да бъде транспортен министър на мястото на Ивайло Московски. Манолев изтъка като причина медийната атака срещу него през последните дни.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: КРИБ | Александър Манолев | министър на транспорта | подкрепа за Александър Манолев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини