Курумбашев: България трябва да е в коалиция срещу пакета „Мобилност“

Според евродепутата българските превозвачи се изправят срещу една много силна група от държави

07:52 14.01.2019
Българското правителство трябва да се стреми към коалиране с други държави, за да се съобрази Европейският парламент с противопоставянето на българските превозвачи срещу пакета „Мобилност“. Това мнение изрази пред bTV българският евродепутат, издигнат от БСП, Петър Курумбашев.

„Имаме практика да отчитаме победи, без да са се случили, а всъщност спечелихме просто отлагане на взимането на решение на ниво Европейска комисия. Това е малка междинна победа“, каза евродепутатът.

Според него временната победа е била малшанс, защото при преброяването на гласовете 24 са били срещу българските претенции, 17 са били в подкрепа, а 7-8 гласа са били неясни. „Беше почти сигурно, че губим гласуването, но пък има едни евродепутати, които стандартно гласуват против всички решения“, обясни Курумбашев.

По отбеляза, че София се изправя срещу една много сериозна коалиция от държави – т.нар. „Пътен алианс“ (Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Норвегия и Швеция). Именно затова българското правителство трябва да търси съюз с единомишленици.

„Трябва не само да гледаме какво прави този „Пътен алианс“, а и ние да направим наша коалиция, в чиято основа могат да са Полша, Румъния и България. Има още 8-9 периферни в географско отношение държави, които са с нас – такива като Финландия, Испания, Португалия, Ирландия и, разбира се, всички държави от Централна и Източна Европа“, каза българският евродепутат.



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | евродепутат | коалиция | пакет мобилност | пакет Макрон | Петър Курумбашев | български превозвачи | правила за превозвачите

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини