10 малки градчета в Унгария, които трябва да посетите

Те са романтични и много приятни за разходка

Снимка: Pixabay
Унгария е невероятна страна с очарователни и романтични градове. Някои са харесвани заради идилията, в която потапят своите посетители, а други заради естествената си красота и природа. Вижте 10-те най-красиви малки градчета, които си заслужава да посетите:


10. Шумег


Снимка: Pixabay

Шумег е живописен град, известен с красивия замък и пиесите, които се играят в него. През цялата година там можете да се насладите на серия от средновековни пиеси. На върха на хълма се открива най-красивата гледка към града.


9. Таполца


Снимка: Pixabay

Таполца е много красиво малко градче със средиземноморска атмосфера. Спретнато подредените улици са идеални за вечерна разходка. На 10 километра се намира езерото Балатон. Ако посетите града в по-топли дни можете да се разходите с лодка в пещерата на езерото. 


8. Сарваш


Снимка: Pixabay

Сарваш се намира близо до южната част на Големите равнини. Това е един перфектно проектиран град с идилични сгради, живописни площади и романтични пътеки. 


7. Тата


Снимка: Pixabay

Тата е известен като "град на водите" и много романтично място. Красивото езеро и крайбрежната алея са изключително приятно място за разходка. Водният замък също привлича туристи, а дворецът "Естерхази" е една от най-великолепните дворцови сгради, които някога ще посетите. Английският парк с красиви руини е друга интересна забележителност. 


6. Сентендре


Снимка: Уикипедия

Сентендре се намира близо до река Дунав и е лесно достъпен от Будапеща. Градчето очарова с ярко оцветените къщи, тесните калдъръмени улички и красивата природа. Той е идеално място за бягство от големите шумни градове. Крайбрежната ивица е много приятно място за разходка.


5. Шиклош


Снимка: Pixabay

Живописният град е дом на красив замък, известен като мястото за поклонение на Мариягюд. Известният парк Siklos е една от забележителностите, които не трябва да пропускате.


4. Зирц 


Снимка: Уикипедия

Зирц е най-високо разположеният град в Унгария. Той привлича с цветните си сгради и живописната долина, която се намира в подножието му. 


3. Фоньод 


Снимка: Pixabay

Фоньод е един от очарователните градове, разположен на брега на езерото Балатон. Залезите през лятото са изключително красиви. 


2. Гюла


Снимка: Pixabay

Гюла е прекрасен граничен град, известен с многото си цветя. Посещавайки го можете да се почувствате като в интересен романтичен исторически роман. В красивия замък има музей, идилична градина и театър.


1. Кьосег


Снимка: Pixabay

Кьосег е най-красивият малък град в Унгария. Очарователният замък от средновековието на главния площад създава приказно настроение. Градът има и една от най-невероятните туристически пътеки в страната. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: lets-travel-more

Етикети: градове | забележителности | Унгария