Microsoft препоръча на потребителите си да преминат на Android или iOS

Компанията спира с поддръжката на Windows 10 Mobile

Снимка: www.windowscentral.com
Компанията Microsoft препоръча на всеки, който все още използва платформата Windows 10 Mobile, да мигрира към iOS или Android. В официално съобщение на сайта си технологичният гигант обяви датата за прекратяване на поддръжката на операционната система, пише CNBC.

Oт 10 декември 2019 г. собствениците на мобилни устройства на Windows 10 Mobile няма да получават повече актуализации на сигурността и безплатна техническа поддръжка. Самите устройства ще продължат да работят и след тази дата, но освен обновленията ще отпаднат и редица услуги.

До 10 март 2020 г. потребителите ще могат да направят бекъп на своите настройки и част от приложенията, както и да съхранят снимките си, които ще се пазят поне още година.

„С края на поддръжката на Windows 10 Mobile OS препоръчваме на клиентите да се преместят на поддържано устройство с Android или iOS“, се казва в съобщение на Microsoft. "Мисията на Microsoft да помогне на всеки човек и всяка организация на планетата да постигне повече, ни принуждава да подкрепим нашите мобилни приложения на тези платформи и устройства“, допълват от компанията.

До 10 декември 2019 г. Microsoft ще продължи да поддържа устройства, за които е достъпна Windows 10 Mobile версия 1709. За моделите Lumia 640 и 640 XL последната поддържана версия е Window 10 Mobile 1703, която ще бъде „пенсионирана“ на 11 юни 2019 г.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Microsoft | Android | телефон | операционна система | iOS | Windows Mobile 10

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини