Министър Желязков разпореди одит в Летище София

Ще бъдат проверени договорите за доставка на стоки в търговските обекти

10:10 20.12.2018

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков разпореди да бъде извършен одит в „Летище София“ ЕАД за проверка на договорите за доставка на стоки в търговските обекти и за анализ на вземанията на стойност над 10 000 лв., както и предприетите действия за тяхното събиране.

Одитът ще бъде извършен от Звеното за вътрешен одит към МТИТС  и следва да приключи в кратък срок.

Преди дни стана ясно, че в деня след освобождаването на предишния министър на транспорта Ивайло Московски и преди новият министър Росен Желязков да встъпи в длъжност, директорът на Летище София Владимир Рапонджиев е сключил ексклузивен договор без обществена поръчка и без публична процедура с новосъздадена фирма с капитал 1000 лева за снабдяване на всичките безмитни магазини на летището по наложени от нея и недоговорирани цени.

Фирмата КИТА БЪЛГАРИЯ е с украински управител и български съдружник - Игор Кунянский и Михаил Стойчев Михайлов, според Търговския регистър. Тя е регистрирана в Пловдив, а на посочения от нея адрес, според Google, има гараж, разкри разследване на OFFnews.

Цялата процедура по регистриране на фирмата КИТА (5 септември) и сключване на договора с Летището (18 септември) подозрително точно и изцяло се побира в периода на „безвремието”, когато на 31 август транспортният министър Ивайло Московски подава оставка, на 17 септември Росен Желязков е номиниран, а на 20 септември е избран за министър. Това се случва само месец преди крайната дата за подаване на оферти за концесията на летището, а договорът влиза в предмета на концесията.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: одит | договори | Летище София | магазини | доставка | стоки | Росен Желязков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ