Министерството опроверга сигнал за незаконно строителство на плажа до „Градина”

Мобилни екипи днес проверяваха терена на място

Снимка: Google street view
20:04 22.01.2019
Сигнал за нерегламентирании строителни дейности до плажа на къмпинг „Градина” провокира инспекция на Министерството на туризма днес. На мястото отидоха експерти, които са установили, че теренът не е на територията на морския плаж. 

Документално инспекцията показа, че става дума за изкопни работи в частен имот навътре към сушата. Законовите компетенции на ведомството са само територията на морския плаж. 

За строителните дейности има издадени строително разрешение и одобрение за подробен устройствен план на имота. Според официалната информация инвестиционното предложение за строителство е било съгласувано и има оценка на съвместимостта. 

Задължение на Министерството на туризма е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Мобилни екипи на туристическата администрация правят мониторинг на ивиците вече не само през активния сезон, но и през останалите месеци. При установяване на нарушения на морските плажове ще се налагат безкомпромисно наказания. 

Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: строителство | плаж | Министерство на туризма | незаконен строеж | къмпинг Градина

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини