Министерството опроверга сигнал за незаконно строителство на плажа до „Градина”

Мобилни екипи днес проверяваха терена на място

Снимка: Google street view
Сигнал за нерегламентирании строителни дейности до плажа на къмпинг „Градина” провокира инспекция на Министерството на туризма днес. На мястото отидоха експерти, които са установили, че теренът не е на територията на морския плаж. 

Документално инспекцията показа, че става дума за изкопни работи в частен имот навътре към сушата. Законовите компетенции на ведомството са само територията на морския плаж. 

За строителните дейности има издадени строително разрешение и одобрение за подробен устройствен план на имота. Според официалната информация инвестиционното предложение за строителство е било съгласувано и има оценка на съвместимостта. 

Задължение на Министерството на туризма е да следи как се спазват договорите за концесия и наем на морските плажове през цялата година. Мобилни екипи на туристическата администрация правят мониторинг на ивиците вече не само през активния сезон, но и през останалите месеци. При установяване на нарушения на морските плажове ще се налагат безкомпромисно наказания. 

Министерството на туризма работи в сътрудничество с всички оторизирани институции и призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: строителство | плаж | Министерство на туризма | незаконен строеж | къмпинг Градина

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини