Митичният огъващ се телефон на Samsung ще се появи до 6 месеца

Това е казала Сюзан де Силва, маркетингов директор на Samsung

Снимка: Samsung
След години на слухове около превърналия се почти в мит телефон на Samsung, чийто дисплей ще може да се огъва, в рамките на едва два месеца компанията поразплете енигмата около него. Последната новина идва от трибуната на международния технологичен форум в Лас Вегас CES 2019 и гласи, че смартфонът ще се появи на бял свят през първата половина на тази година. 

Това бе загатнато и през ноември, когато корейският гигант за първи път представи своя огъващ се смартфон. Тогава прототип на устройството бе показан, но при затъмнено осветление. Телефонът обаче бавно започва да се превръща в реален продукт. 

От Samsung не конкретизират точна дата, на която огъващият се смартфон ще дебютира официално. Информацията, че това ще се случи през първата половина на 2019 г. е подадена от маркетинговия директор на компанията Сюзън де Силва пред Digital Trends. Думите ѝ обаче идват на фона на слуховете, че производителят не е готов с окончателния дизайн на сгъваемия си телефон. 

Де Силва обяснява, че усилията на компанията са насочени към това да предостави на феновете възможно по-голям дисплей. Затова и рамките стават все по-тънки и по-тънки. 

Много неща около сгъваемия телефон продължават да са неизвестни, включително цената му и неговите технически спецификации. По всичко обаче личи, че Samsung се приближава до заветния миг, когато най-сетне ще предостави дългогодишната си разработка в ръцете на хората. 

Огъващите се дисплеи и 5G мобилните технологии са основните иновации, върху които производителите на смартфони възлагат своите надежди за бъдещето, застрашено в момента от свиващия се пазар. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | Самсунг | огъващ се | сгъваем смартфон | сгъваем дисплей | CES 2019