Мобилно приложение помага за намиране на изоставени коли в София

В "Гражданите" могат да се подават сигнали и за едрогабаритни отпадъци, като стари дивани

Снимка: Pixabay
Изоставените автомобили по софийските улици престояват с години, а процедурите за премахването им са твърде тромави. Санкционират се само тези собственици, които от две години не са минавали технически преглед. Те разполагат с няколко месеца сами да махнат старите си коли от улицата. 

Ново приложение помага на общинските администрации да намерят изоставените автомобили, които освен че заемат парко места, лесно могат да бъдат разграбени. Приложението "Гражданите" дава възможност на всеки да подаде сигнал за изоставен автомобил.

Едрогабаритните отпадъци, като например стари дивани, изхвърлени край контейнерите, също са заплаха за чистотата на въздуха. За тях също могат да бъдат подадени сигнали в апликацията. Много често те биват взимани и използвани за отопление, а изгаряйки отпадъци по този начин, гражданите вредят на себе си, близките си и околните. 

От началото на годината в район "Надежда" са премахнати 70 стари автомобила, а 110 са в процедура. Кметът на района обаче настоява за промени. "Нашето предложение е за онлайн връзка между нас и КАТ, тъй като имаме един месец, за да получим данните на автомобила, за да започнем процедура", обясни Димитър Димов, цитиран от БНТ. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | отпадъци | стари коли | мобилно приложение | сигнали | Гражданите

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини