Мястото, от което може да видите 16 изгрева на ден (снимки)

Или какво ще бъде в един луксозен космически хотел

Искате ли да видите 16 изгрева в един ден? Да плавате в нулева гравитация? Да бъдете един от малкото, които са видели нашата родна планета от космоса?

Само след две години и за астрономическата сума от $9,5 милиона долара се твърди, че можете.

Интериорните визуализации на първия в света луксозен космически хотел, Aurora Station, бяха представени преди дни, разказва Си Ен Ен.Разработена от базираният в САЩ стартъп за космически технологии Orion Span, напълно модулната космическа станция ще може да бъде домакин на шест души едновременно, включително двама членове на екипажа, за 12-дневни турове за космически пътувания.

Хотелът планира да посрещне първите си гости през 2022 г., като стартирането на станцията ще се случи през 2021 година.

"Нашата цел е да направим космоса достъпен за всички", заяви Франк Бънгър, главен изпълнителен директор и основател на Orion Span.

И тъй въпреки че пътуването за $10 милиона е извън бюджета за двуседмична ваканция за повечето хора, Orion Span твърди, че ще предложи автентично преживяване като за астронавти.По време на 12-дневното си приключение, свръхбогатите пътници ще летят на височина от 200 мили над земната повърхност в ниската земна орбита, където ще бъдат свидетели на невероятни гледки.Хотелът ще обикаля Земята на всеки 90 минути, което означава, че гостите ще виждат около 16 изгрева и залеза на всеки 24 часа,прекарани в космоса.

Дейностите на борда включват участие в изследователски експерименти като отглеждане на храна на орбита - която гостите могат да вземат вкъщи за сувенир - и да се издигат над родния си град. Има също така и игра на пинг-понг при нулева гравитация.Гостите могат да провеждат видео разговори на живо с близките си на земята чрез високоскоростен безжичен достъп до интернет.

Докато се наслаждават на вълненията на нулева гравитация, пътниците ще могат свободно да плуват през хотела, като гледат на северното и южното сияние от прозорците на станцията.

Цялата станция Аврора ще бъде около 12 фута широка и 35 фута дълга - подобна по размер на голям частен самолет.

Гостите ще минават през 3-месечна подготвителна програма, преди да излязат в космоса.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Космос | хотел | Aurora Station