На 100 г., най-старият милиардер в света ходи в офиса всеки ден

Чан Юн Чун основава компанията си преди 51 години и още й е посветен

Тео Сионг Сенг (вляво), изпълнителен председател и Чан Юн Чун, основател на Pacific International Lines
Тео Сионг Сенг (вляво), изпълнителен председател и Чан Юн Чун, основател на Pacific International Lines
Снимка: Pacific International Lines
На 100-годишна възраст, най-старият милиардер в света би трябвало да му е простено, че я кара полека и се наслаждава на богатството на своята осемдесетгодишна кариера. Но за Чан Юн Чун, основател на Pacific International Lines (PIL), да си стои у дома не е опция.

Въпреки че е предал ролята на изпълнителен председател на сина си, Тео Сионг Сенг по-рано тази година, столетникът от Сингапур настоява да ходи в офиса всеки ден.

"Това е навик", казва Чанг пред CNBC.

В качеството си на заслужил председател на PIL - титла, почитаща приноса му към 51-годишната компания - Чанг каза, че посещава ежедневно седалището на фирмата в Сингапур, за да следи ежедневната дейност и да провери работата на всеки отдел.

"Не мога да стоя у дома, скучно ми е", обяснява столетникът.

За него това е начин да запази ума си активен и да поддържа връзка с компанията, която създава през 1967 г. с два кораба втора употреба.

Чанг помага и на сина си Тео, който поема отговорността за една от 20-те най-големи морски компании в света и нейните 18 000 служители. Тео казва, че се консултира с баща си два пъти дневно - веднъж сутрин и веднъж следобед - за да научи повече за стила му на управление.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: милиардер | Сингапур | Чан Юн Чун | столетник

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини