Най-популярните видове гуакамоле

За първи път гуакамоле е приготвено в Мексико

Снимка: Pixabay

Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 000 години. В началото на 1900 г., авокадото често се е наричало "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо, е гуакамоле. Основните съставки са авокадо, морска сол и лимонов сок. За първи път се приготвя в Мексико, а днес е част от международната кухня като предястие или салата. Представяме ви четири от най-популярните видове гуакамоле:


Гуакамоле с магданоз

Ако не ви се намира авокадо, съвсем спокойно може да го замените с магданоз. Става също много леко и приятно предястие.

 Гуакамоле с печен чесън

Знаете, че чесънът е много полезен и е чудесна добавка към всяко ястие. Гуакамолето се приготвя като се пасира авокадо със скилидки печен чесън.

Гуакамоле с подправки

Хората, които обичат смесица от силно ароматни вкусове, могат да опитат гуакамоле с кориандър и кимион. 

Свежо гуакамоле

Приготвя се с нарязано на ситно авокадо, зелени чушки и домати, комбинирани със зехтин, лимон и кориандър. Сместа се бърка, но не се пасира, за да може да се усетят парченца.




Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: foodpanda

Етикети: авокадо | foodpanda | видове | гуакамоле

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини