Най-върлите конкуренти на Amazon сключиха стратегически договор

Microsoft и Walmart подписаха официално партньорство

Снимка: БТА
15:13 17.07.2018
Търговецът на дребно Walmart обяви във вторник, че вече официално е влязъл в стратегическо партньорство с технологичния гигант Microsoft. Целта му е да разшири използването на облачните технологии и тези, базирани на изкуствен интелект (AI), във веригите магазини. 

Новината, че двете компании си подават ръка се появи през юни. Макар в различни области и едната, и другата се явяват основни преки конкуренти на Amazon. Ето защо партньорството им се счита за изключително важно. То е за период от 5 години, през които облачните решения на Microsoft, в това число Microsoft Azure и Microsoft 365, ще правят пазаруването по-бързо и по-лесно за клиентите. Като част от партньорството инженерите на Walmart и Microsoft ще си сътрудничат, за да спомогнат за миграцията на значителна част от walmart.com и samsclub.com на Azure, уточнява Business Insider. 

Анализаторите подчертават усилията на Walmart да увеличи драстично своето онлайн присъствие, докато едновременно с това Microsoft пък работи по технология, целяща да премахне касите и линиите за разплащане от магазините. 

Amazon, от своя страна, вече пусна първите си безкасови търговски обекти и има план за постепенно им разширяване. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Microsoft | Amazon | партньорство | онлайн търговия | Walmart | конкуренти | безкасови магазини

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини