Най-важното от миналата седмица

Най-важните събития от България и света

Огненото бедствие в Гърция

Седмицата на Балканите започна с огненото бедствие в Гърция, което отне живота на над 90 души и рани стотици други. По последна версия пожарът е запален умишлено, а целта е била на изгорелия терен да се построи ново селище. Четирима души са арестувани. Гърция обяви тридневен траур в памет на загиналите


Жега в Япония

Рекордно високи температури бяха измерени в Япония, град Кумагая, разположен на 65 километра от Токио. Температурата в Кумагая достигна 41,1 градуса по Целзий, което е най-високата стойност, откакто в Япония се води статистика.


Работодателите с декларация до Цвета Караянчева заради закона за приватизация 

У нас темата около Закона за приватизацията и следприватизационен контрол започна още в понеделник с декларация от национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР). Тя бе изпратена до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в подкрепа на поправките в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол и против евентуално вето на президента Румен Радев. 


Президентът наложи вето на промените в Закона за приватизация

Във вторник след позицията на работодателските организации президентът Румен Радев върна за ново обсъждане приетия Закон за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Според държавния глава той съдържа разпоредби, които не защитават, а увреждат обществения интерес.

България строи ограда с Румъния

България започна изграждането на 133 км телена ограда по границата с Румъния заради риска от разпространението на африканска чума по свинете. Вече са готови около 15 км от нея. 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | свят | ЧЕЗ | пожари | събития