НАП проверява 290 души с големи разходи, но без никакви доходи

Тези лица са извършили разходи за над 50 000 лв.

Снимка: Economic.bg
17:15 29.06.2018

Национална агенция за приходите (НАП) започва проверки на 290 души, извършили разходи за над 50 000 лв. за минали години, но едновременно с това нямат никакви официално декларирани доходи. Те са се осигурявали върху минималния осигурителен доход, но дори не са подали данъчна декларация за доходите, поясняват от приходната агенция. Едновременно с това тези физически лица са извършвали значителни разходи - 50 000 лв. за година. 

Инспекторите на НАП ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им. Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от приходната администрация.

„Тези 300 случая са най-очевидните несъответствия между официален доход и разходи на домакинствата. Освен тях има и други физически лица, чието имущество е повече от декларираните приходи, които също ще бъдат проверени“, каза по повод контролните мерки заместник-изпълнителният директор на НАП Пламен Димитров.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАП | разходи | проверки | доходи | физически лица

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини