Никой не обърна внимание на 5G прототипа на Samsung

Смартфонът е изложен на CES 2019, но така и не привлече особено внимание

Снимка: Twitter/@benwood
Технологичният форум CES 2019 в Лас Вегас е в разгара си от там долитат всевъзможни любопитни новини. Един от щандовете, които традиционно привличат масово внимание, е този на Samsung, който и тази година е пищен и голям. Сред показаните продукти се спотайва и прототип на 5G смартфон на компанията, който обаче не предизвика особен интерес, според Business Insider. 

„Без никакви фанфари и особен интерес от другите... почти започнах да вярвам, че само аз мога да го видя“, пише авторът на статията. Той подчертава, че в случая все пак става въпрос за прототип, който служи за демонстрация на възможностите пред новото 5G поколение мобилни комуникации. 

Устройството вече бе използвано по-рано за такива цели и когато Verizon и Samsung съвместно обявиха миналия месец, че ще пуснат 5G телефон в началото на 2019 г. Това се случи на събитие на Qualcomm в Хавай. 

Един от слуховете е, че предстоящият Galaxy S10 ще поддържа 5G, но тази информация не е потвърдена. А видът на показания сега в Лас Вегас прототип едва ли има общо с дизайна на юбилейния телефон на Samsung. 

Все пак това е най-близкото до онова, което корейският гигант изобщо е демонстрирал и коментирал досега. 

От снимките в туита по-долу личат бутоните за сила на звука и за включване, както и такъв за Bixby. Макар от кадрите да не си личи, в горния десен край има и прорез. Според автора това е доказателство, че компанията експериментира с преместването на камерата и сензорите на различна от центъра позиция в своите телефони като цяло. 

Бъдещият 5G телефон на Samsung е все още загадка. Към момента очакванията са, че той ще има чип Qualcomm Snapdragon 855, поддържащ следващото поколение мобилни комуникации. Прогнозите за скоростите обаче са най-различни. 5G мрежите ще са значително по-бързи от сегашните 4G, но поне в началото едва ли ще се достигне максималния потенциал. 

Тепърва започва и изграждането на 5G мрежите. Едва когато има и инфраструктура, и устройства, които да поддържат новите комуникации, ще може да се изпробват и развиват бъдещите възможности на технологията, която обещава да стимулира пазара.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | 5G | Самсунг | 5G мрежи | 5G смартфон | CES 2019