Нов лидер на пазара на застраховки Живот у нас

„ОББ – Животозастраховане“ ЕАД се влива в „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД

11:15 17.12.2018

Вече има нов лидер на пазара на застраховки Живот в България. С решение на Комисията по финансов надзор от 13 декември беше разрешено преобразуването на „ОББ – Животозастраховане“ ЕАД  чрез  вливане в „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД.  Вливането ще се финализира с вписването  му  в Търговския регистър.

В резултат „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД става  универсален правоприемник  на „ОББ – Животозастраховане“ ЕАД -  цялото имущество, включително и портфейлът от застрахователни договори, преминава в   приемащото дружество, а   дейността по животозастраховане  продължава  да се осъществява от един единствен субект – „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД.

„След преобразуването се прогнозира „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД да се превърне в лидер на пазара на животозастрахователни услуги с 26% комбиниран пазарен дял. То ще доведе и до диверсификация на застрахователния портфейл и оптимизиране на капиталовата структура и процесите на работа.“, коментира новината Коста Чолакова, Главен изпълнителен директор на „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД.

„ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД е предприело  всички необходими правни и фактически действия, за да осигури приемственост в трудовите, социално -осигурителните и пенсионни правоотношения, съгласно изискванията на българското законодателство, съобщават от дружеството.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: животозастраховане | застраховки Жвот | ДЗИ Животозастраховане | ОББ Животозастраховане

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини