Нова платформа ни приканва да гласуваме на европейските избори

„Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи", казват създателите

Снимка: Pixabay

„Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи. Затова този път ние Ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим“. Така от платформата „Този път ще гласувам“ приканват всички да се включат в европейските избори през май тази година.

В платформата се посочва, че като европейци сме изправени пред множество предизвикателства: от миграцията до промените в климата, от младежката безработица до сигурността на личните данни. „Живеем в свят на все по-голяма глобализация и конкуренция. Същевременно референдумът за Brexit показа, че проектът за Европейски съюз може да промени посоката си. Повечето от нас приемат демокрацията за даденост, но и тя все по-често изглежда застрашена като принцип и на практика“.

Това и причината за създаването на общност от поддръжници, чрез която да се насърчи по-високата избирателна активност на европейските избори. „Нашата цел не е да убеждаваме хората за кого да гласуват, а да подкрепим самото гласуване като акт на участие в демократичния процес по осъзнат и напълно информиран начин. Искаме да използваме силата на диалога между хората и да изградим общност от поддръжници в цяла Европа, обединени зад каузата на гласуването. Така ние отстояваме самата идея на демокрацията, че всички заедно решаваме в каква Европа искаме да живеем“.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | платформа | избори | Brexit | дискусии | този път ще гласувам