304 000 нови работни места в САЩ през януари

Министерството на труда обаче ревизира данните за декември надолу

Снимка: Pixabay
Ръстът на работните места в САЩ през януари се оказа далеч над очакванията, като откритите нови работни места в нефинансовия сектор са били 304 000, съобщиха от Министерството на труда. Високите резултати идват въпреки частичното спиране на работата на правителството, което беше най-дълго в историята, 

Коефициентът на безработица отбелязва повишение до 4%, което вероятно е резултат от спирането на работата на федералните служби, според департамента. Въпреки това, служителите твърдят, че федералните работници като цяло са били преброени като заети през периода, тъй като са получавали заплащане по време на проучвателната седмица от 12 януари.

Очакванията на икономистите бяха работните места да се увеличат със 170 хиляди, а коефициентът на безработица да остане без промяна този месец - 3,9%.

Януари 2019-а е 100-тният пореден месец на положителна статистика за новите работни места, което е най-дългият такъв период досега.

Статистиката на министерството обаче не дойде само с позитивни новини, тъй като дойдоха ревизирани данни за предходния месец.

Цифрата за новите работни места за декември от 312 000 бе свалена до 222 000, докато за ноември се покачи от 176 000 на 196 000. 

За цялата 2018 година средното месечно увеличение на заетостта е с 223 000 работни места.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | работни места | правителство

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ