Иконите в Microsoft Office с първи редизайн от 5 години (снимки)

Те ще са достъпни за всички устройства до няколко месеца

Снимка: Pixabay
08:36 30.11.2018
За студенти и работници от цял свят иконите на приложенията на Microsoft Office са емблематични.

Но сега всяка от тези икони ще бъде променена във всички платформи "през идните месеци", обяви Microsoft в блога си - първият им редизайн от пет години насам.

Всички тези известни лога ще се надграждат, включително Word, PowerPoint, Excel, Outlook и дори Skype, съобщава "Бизнесинсайдър". 

Цветовите палитри за всяка една от иконите, за щастие, ще останат същите, с някои леко актуализирани нюанси, които са по-ярки и модерни.

Ето новата линия, в сравнение с иконите от ерата 2013 г.:
Идеята, обяви Microsoft , е да се отрази промяната - че Office вече е по-малко софтуерен пакет и повече набор от услуги, базирани на облак, които използвате от различни устройства.

"Нашето дизайнерско решение беше да отделим буквата и символа в иконите, като по същество създадохме два панела (един за буквата и един за символа), които можем да сдвоим или разделим", каза Джон Фридман, главен дизайнер на Microsoft Office, в блог пост.

Microsoft Office измина дълъг път от създаването на първия пакет софтуер през 1990 г., с участието само на три приложения: Word, Excel и PowerPoint. Това е най-дългият период, в който Microsoft не е актуализирала иконите на Office от 2003 г. насам.

Как иконата на Microsoft Word се е променила с течение на времето от 2003 г. насам

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: редизайн | икони | Microsoft Office

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини