Обхватът на кадастралната карта вече е 67%

Това обяви регионалният министър Петя Аврамова

67% от територията на страната вече е покрита с кадастрална карта. Това обяви регионалният министър Петя Аврамова в парламента днес в отговор на депутатски въпрос, свързан с функционирането на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК), предава БГНЕС. 

Министърът поясни, че през 2014 г. покритието на кадастралната карта е било 18%. В рамките на тези четири години например към нея са добавени 8 нови района на Столична община. 

Очакванията са, че до края на следващата година кадастралната карта да покрива 96% от територията на страната, коментира зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Йовев по-рано през този месец. 

Що се отнася до работата на Агенцията по кадастър, нейният обем нараства значително в края на годината. За първото полугодие на 2018 година, предоставените от АГКК услуги на граждани, ведомства, общини и дружества са биили общо на 1 531 515 броя. От тях едва 240 131 е броят на извършените онлайн справки и услуги. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кадастър | МРРБ | Петя Аврамова | кадастрална карата | покритие на кадастъра

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини