Ограничителите на „Графа“ не са част от идейния проект

„Пътна полиция“ държаха да има ясно ограничение на тротоара, заяви проектантът на ремонта арх. Иво Пантелеев

В нашия проект отсъстват гранитните ограничители, но „Пътна полиция“ държаха да има ясно ограничение на тротоара и така се появиха те. Трябваше да има физическа граница. Първоначалната им форма бяха кубовете, но те се превърнаха в любими места за сядане. Това коментира проектантът на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ арх. Иво Пантелеев в ефира на NOVA. Той коментира ограничителните колчета на улицата, които предизвикаха огромна обществена реакция.

"Около "Св. Неделя" има подобни ограничители, нека някой се заеме с тях. Корективът позволява да вземем правилните решения. Довършителните елементи тепърва предстоят", каза архитектът.Архитектът заяви, че в момента ограничителите не са фиксирани на земята, а разширен състав от експерти ще реши как точно да бъдат поставени съоръженията.

"Ние следим внимателно тази критична нагласа в социалните мрежи. Един такъв проект е пресечка на много мнения. Изключително критични сме към качеството. Има много места, които не приемаме в момента. Довършителните работи все още предстоят", каза проектантът.

Той заяви, че елементите, които предизвикват недоволство и притеснение ще бъдат отстранени до края на ремонта.



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ремонт | Граф Игнатиев | арх Иво Пантелеев | ограничители

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини