Още едно удължаване на срока за концесията на Летище София

Това е третото отлагане на процедурата за избор на оператор на столичния аеропорт

14:30 02.01.2019
Срокът, в който кандидатите да концесионират „Летище София“ могат да подават своите оферти, е удължен до 5 февруари. Това е третото поредно отлагане на процедурата от страна на Министерството на транспорта и информационните технологии. Първоначално крайният срок беше 22 ноември, а след това стана 29 януари.

В съобщението на официалния сайт на концесията не се посочва причината за отлагането.

Преди първото отлагане имаше само един официален кандидат за концесията на столичното летище - британската летищна група Manchester Airport Group в консорциум с китайската държавна компания BCEG. В последствие транспортният министър заговори и за други компании, сред които и някои от нискотарифните авиопревозвачи.

Припомняме, че обявлението за старта на процедурата за концесия на „Летище София“ беше направено на 5 юли. В изискванията към кандидатите е посочено, че първоначалната сума, която трябва да плати концесионерът е около 600 млн. лв. Като се добавят регулярните годишни такси в продължение на 30 години, както и задължението да бъде построен трети терминал, общата сума на концесията набъбва на близо 8 млрд. лв.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Летище София | Росен Желязков | концесия на летището | концесия на Летище София

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини