48% от българите искат зимно часово време, а 32% - лятно

Това показва проучване на "Екзакта Рисърч Груп"

Снимка: Pixabay
48% от българите предпочитат в България да се приеме като постоянно зимно часово време, а 32% искат лятно часово време, показва проучване на "Екзакта Рисърч Груп", направено в периода 28 септември - 5 октомври. В допитването са участвали 1000 пълнолетни българи в 92 населени места.

Една пета (20,4%) от анкетираните нямат мнение по въпроса, като най-често това са младите хора на възраст под 30 години. Привържениците на зимно часово време са предимно жени над 59 години и жители на провинцията. За лятно часово време са хората между 30 и 40 години, високообразовани и жители на София, показва още проучването.

Европейската комисия предложи от следващата година да отпадне сезонната смяна на часовото време и всяка една от държавите-членки на Европейския съюз сама да реши кое време ще прилага като постоянно - лятното или зимното. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: смяна време лятно часово време зимно часово време онлайн допитване | Екзакта Рисърч Груп

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини