Paysafe – компанията, която продължава да расте в България

В София е най-големият офис с над 1000 специалисти, ангажирани с възхода на глобалния доставчик на платежни решения

Дани Чазонов, главен оперативен директор, и Ник Уолкър, глвен директор HR в Paysafe
Дани Чазонов, главен оперативен директор, и Ник Уолкър, глвен директор HR в Paysafe

Вече е възможно да работите в България и да правите международна кариера. Много западни компании разкриват бек офиси и тук правят своите иновации. Paysafe е една от тях. Тя бе обявена за най-голямата софтуерна фирма в България за 2017 г., а през октомври 2018-а  надхвърли 1000 служители. Всеки месец нейният софийски екип се увеличава с нови 30 души, за да ускори развитието на технологиите, които тук се създават.

Територия

Paysafe Group е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения. До момента се работи в три направления – разплащателни услуги, предплатени ваучери и дигитален портфейл. Основната цел на компанията е да позволи на бизнесa и на потребителите да се свързват и да осъществяват трансакции безпроблемно, използвайки техните възможности в обработването на разплащания, дигитални портфейли и онлайн парични решения. Предоставени чрез интегрирана платформа, фирмените решения

Защо в България

Защото тук има наличие на IT таланти, добро владеене на чужди езици, мотивираност на способните хора – това прави нашата страна привлекателна за инвестиции. Освен всичко друго примамлива се оказва възможността за оптимални разходи и ниски данъци, позитив е, че сме част от ЕС. Ръководството на Paysafe Group на глобално ниво не очаква Брекзит коренно да промени ситуацията по отношение на техните инвестиции в България, тъй като страната има предимства, разпознати и използвани от тях.

Офисът в София

В Paysafe под един покрив са събрани програмисти, финансисти, риск мениджъри,  служители за обслужване на клиентите. Но пазарът е много конкурентен по отношение на наемането на добри специалисти и за да са по-привлекателни за работа, предлагат редица социални придобивки и улеснения за служителите си. Създадена е отлична работна среда, а добрата екипна динамика предразполага да се получи сплав от правилните хора. Стремежът е да се създаде висока корпоративна култура и ангажираност на служителите. Интересна работа, добро заплащане, мотивирани колеги, възможности за растеж, редица социални придобивки… Ще споменем само че в момента се работи по проект за създаване на детска градина. 

Фокусът

Офисът в София е основен двигател за развитието на глобалния бизнес на Paysafe в областта на онлайн разплащанията. Той разработва дигитални продукти за разплащания и парични трансфери, обслужва клиенти и търговци по цял свят и извършва операции в направления като ИТ обслужване и инфраструктура, управление на риска и превенция на измами. Основна част от служителите работят за обслужване на дигиталните портфейли Skrill и NETELLER. Звеното в София поддържа контактите на 16 езика. Paysafe постоянно привлича и развива специалисти в сферата на софтуер продуктовото разработване, технологиите и финансите. Екип от над 200 софтуерни инженери разработва и развива дигиталните портфейли и други продукти за разплащания на Paysafe.

Социална отговорност

За последните няколко месеца Paysafe получи редица награди на локално и глобално ниво. Голяма част от тях са благодарение на кампании, посветени на окуражаването на различията, но и на социалното приобщаване. Paysafe България отбеляза увеличаването на екипа си с дарение в подкрепа на деца в нужда – кауза, избрана от самите служители. Общо 12 каузи в цяла България, набелязани съвместно с фондация BCause, ще получат финансиране от 100 000 лв. Служители на компанията ще са сред доброволците в тези каузи.

Накъде

Paysafe работи за постепенната трансформация към безкешово общество. Но Мирослав Божилов, генералният мениджър за България, не си представя, че в обозримо бъдеще парите в наличност ще изчезнат. По-скоро предвижда електронната търговия да се увеличава, а използването на физическите пари да намалява.

Компанията има планове да ускори своето бурно развитие. Софийският екип ще расте, като засега не се предвижда отваряне на нов офис в страната.


В числа

- Paysafe Group е с над 20 години опит в областта на дигиталните разплащанията

- Обемът на трансакциите надхвърля 80 млрд. долара

- Компанията има приблизително 3 000 служители в 12+ световни локации

- Около 200 вида варианти за разплащане в повече от 40 световни валути

- Paysafe България има над 1000 служители


Кой кой е

Мирослав Божилов оглавява българския офис

Мирослав Божилов заема поста на генерален директор в Paysafe България от септември 2016 г. Основен фокус на неговата дейност е развитието и готовността на българската локация да продължава да подпомага ефективно глобалните планове за растеж на Paysafe.

Мирослав се завръща в България за да поеме сегашната си длъжност след като близо 23 години живее в САЩ. Той притежава повече от 15 години опит в сферата на мениджърско консултиране, като 8 от тях работи в Deloitte Consulting в САЩ, ръководейки мащабни стратегически проекти за технологични корпорации и компании, предлагащи финансови услуги и електронни средства за разплащане.

Мирослав Божилов завършва „Икономика“ с фокус върху финансите в Gustavus Adolphus College, САЩ. Притежава магистърска степен (MBA) „Бизнес администрация по международно управление“ от Thunderbird School of Global Management, САЩ.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Повече четете в бр. 87 на сп. "Икономика"


Етикети: Paysafe България | платежни решения | Дани Цазонов | Мирослав Божилов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини