Почина един от най-богатите французи

Издателят на "Фигаро" Серж Дасо си отиде на 93 г. от сърдечен удар

Снимка: Wikipedia
12:37 29.05.2018
Един от най-богатите французи - Серж Дасо, е починал в понеделник, съобщава CNN. 93-годишният издател на вестник "Фигаро" (Le Figaro) и собственик на авиопроизводителя Dassault (Дасо), има състояние, изчислявано на 26 млрд. долара.

В кратко изявление семейството на Дасо обяви, че той е починал в кабинета си на Шанз-Елизе, след сърдечен удар.

В статия, публикувана на уебсайта на "Фигаро", изданието го описва като "ръководител на една от най-богатите династии във Франция и едно от най-влиятелните и мощни семейни холдингови дружества".

Групата, която той наследи от баща си - Марсел Дасо - има около 18 000 служители, и е световен лидер в авиацията, правейки самолетите Falcon, както и изтребители Mirage 2000 и Rafale.

Тя притежава и Dassault Systèmes, която предоставя 3D софтуер за компютърен дизайн, лозаро-винарски къщи, аукционна къща и множество ценни произведения на изкуството.

Серж Дасо има и политическа кариера, като е бил сенатор и кмет.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кончина | Серж Дасо | Фигаро | Le Figaro | Dassault

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини