Porsche спира производството на дизелови автомобили

Компанията е първият германски производител на автомобили, решил се на тази крачка

13:30 23.09.2018
“Porsche окончателно се отказва от дизела и така ще стане първият германски производител на автомобили, решил се на тази стъпка”, обяви директорът Оливер Блуме, цитиран от Франс прес.

"Повече няма да има дизел при Porsche, заяви Блуме, цитиран в неделното издание на в. "Билд". Той добави, че иска да се съсредоточи върху бензиновите и хибридните двигатели, а от 2019 г. - върху автомобилите с изцяло електрически мотори.

"Никога не сме изобретявали и произвеждали сами дизелови двигатели, но имиджът на компанията все пак пострада. Кризата с дизела ни донесе много главоболия", заяви Блуме. 

"Смятам, че модерните дизелови мотори остават атрактивни и щадящи околната среда. Те имат още бъдеще и голямо значение за автомобилната индустрия", добави той.

Три години след избухването на скандал с манипулираните емисии от дизеловите двигатели компанията майка Фолксваген (Volkswagen) делът на новите автомобили с дизелови двигатели в Германия спадна от 46 на 33 процента. Дизеловите коли са заплашени да бъдат забранени от редица германски градове заради замърсяването, което причиняват. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: porsche | двигател | Порше | дизелови автомобили

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини