Приложението за виртуална реалност на YouTube влезе и в Oculus Go

Приложението предлага и групово гледане на видеа

21:19 13.11.2018
YouTube официално даде старт на приложението си за виртуална реалност (VR), което ще е достъпно за устройствата Oculus Go. Плановете за него бяха обявени през септември. От тази седмица новото приложение е на разположение в онлайн магазина Oculus Store. 

VR шлемът Oculus Go е хардуерно устройство, с излизането на което мнозина се обнадеждиха, че именно то може да тласне виртуалната реалност към по-масово потребление. Автономен и значително по-евтин от конкурентните на пазара, хедсетът е разработен от стартъпа Oculus VR, придобит през 2014 г. от Facebook. 

Сега Oculus Go влиза в компанията на Samsung Gear VR, Sony PlayStation VR, Google Daydream VR и различни настолни VR очила, които вече поддържат приложението на YouTube за виртуална реалност.   

YouTube VR приложението поддържа както стандартни видеа, така и 360-градусови. То предлага и някои социални функционалности като групово гледане на клипове с приятели например. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Youtube | виртуална реалност | VR | Oculus Go | прииложение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини