Производителят на Marlboro влага $1.8 млрд. в канабис индустрията

Интересът на големи компании към бизнеса с марихуана расте

15:58 07.12.2018
Altria, производителят на цигари Marlboro, съобщи днес, че възнамерява да инвестира в канадския производител на канабис Cronos 2.4 млрд. канадски долара (1.8 млрд. щатски долара). След новината акциите на Cronos се повишиха с 35% до $14,11 за акция.

За интереса на цигарения гигант към индустрията с канабис, която е в разцвета си след легализацията ѝ в Канада и много американски щати, бе съобщено преди няколко месеца. Тогава обаче имаше информации за преговори с друг канадски производител на марихуана.

"Altria е идеалният партньор за Cronos Group, предоставяйки необходимите ресурси и опит, за да ускорим нашия стратегически растеж", каза президентът на Cronos Майк Горенщайн в прессъобщение.

"Приходите от инвестицията на Altria ще ни позволят да разширим по-бързо глобалната ни инфраструктура и разпространение, като същевременно увеличим инвестициите в научноизследователска и развойна дейност. С нетърпение очакваме да продължим да се диференцираме в тази област", се казва още в изявлението.

Интересът на големи компании от различни сектори към бизнеса с марихуана продължава да нараства. Освен от тютюневия бранш,към него проявяват интерес и компании от секторите за храни и напитки.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цигари | канабис | Altria | Marlboro | Cronos

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини