Работна група ще търси начини за още енергийни отстъпки за бизнеса

Става въпрос за т.нар. надбавка кафява енергия, с която се заплаща електроенергията, произвеждана от топлофикациите

18:18 28.05.2018

Работна група в Министерството на енергетиката ще търси начин как да се намали тежестта за бизнеса, свързана с кафявата енергия. Това стана ясно след среща на енергийния министър Теменужка Петкова и представители на индустриалните организации днес.

За целта трябва да бъде направена актуализация на Наредбата за намаляване тежестта за българския бизнес, свързана с енергията от ВЕИ. Става въпрос за т.нар. надбавка кафява енергия, с която се заплаща електроенергията, произвеждана от топлофикациите.

В актуализирания вариант на Наредбата ще се предвиди възможност компаниите у нас да използват намаление и за компонентата за кафява енергия, така и при таксата зелена добавка, която бизнесът спря да плаща чрез държавна помощ.

 След изготвяне, текстовете ще бъдат предоставени на Европейската комисия за нотификация и одобрение.

Такса „Задължение ктм обществото” включва три добавки – за зелена енергия, за кафява енергия (електричеството, произведено от топлофикациите) и добавка за невъзстановяеми разходи.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: бизнес | такса | Министерство на енергетиката | кафява енергия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини