Реклама на MI6 опитва да „избяга“ от образа на Джеймс Бонд (видео)

Службата за сигурност се надява, че чрез новата си реклама ще успее да привлече различна работна ръка

Снимка: Youtube
16:56 27.05.2018
Рекламата на MI6 започва точно като кадър от филм за Джеймс Бонд. Зловеща музика и акула, която обикаля в кръг. Секунди по-късно сцената се променя, за да покаже стреснато дете, утешавано от майка му, която го е завела в аквариум. В края на видеото идват думите „Тайно – ние сме точно като вас“.

Но посланието, което MI6 иска да предаде с рекламата е как агенцията предпочита да наеме хора от различни слове, отколкото подобни на 007 (Джеймс Бонд б.р.) агенти.

„Нашата работа е да разузнаваме, но ние не правим това, което си мислите“, казва гласът зад рекламата. MI6 за първи път рекламира в телевизията, въпреки че е използвал киното няколко пъти ппреди това.

„Моето послание е много просто“, казва шефът на MI6 Алекс Йонгър. „Няма стандартен агент на MI6. Ако имате необходимите умения, то тогава кандидатствайте за работа при нас“, заявява той. С тази си реклама британската разузнавателна служба се надява да привлече 800 нови служители до края на 2021 г., сред които жени и представители на малцинствата.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | реклама | разузнаване | Джеймс Бонд | MI6

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини