Samsung пое голям ангажимент към използването на „чиста“ енергия

Компанията планира до 2020 г. всички нейни съоръжения в Европа, Китай и САЩ да използват 100% „чиста“ енергия

Снимка: БТА
Samsung Electronics пое значителен ангажимент в областта на възобновяемата енергия. В изявление на сайта си в четвъртък компанията обяви, че планира до 2020 г. всички нейни фабрики, офис сгради и оперативни съоръжения в Европа, Китай и САЩ да използват 100% „зелени“ източници. 

Така например за целта ще бъдат инсталирани около 42 000 кв/м соларни панели само в централата на Samsung в Сувон, Южна Корея. Соларни масиви и съоръжения за генериране на геотермална енергия ще бъдат монтирани и в базите на гиганта в Пьонтек и Хуасеонг. 

В своето изявление гигантът обръща внимание, че този ход идва, за да подплъти корпоративната социална отговорност на Samsung в подкрепа на възобновяемите енергийни източници. Поемайки по-голям ангажимент, „ние сме концентрирани върху опазването на нашата планета“, заявяват още от компанията. 

Еко организациите приветстваха решението на корейския гигант, определяйки новината като важна крачка напред към изграждането на бъдеще, задвижвано от възобновяеми източници на нергия. 

Редица водещи компании постепенно припознават този тип енергийно захранване. По-рано през годината Apple обяви, че всичките ѝ глобалните съоръжения вече се захранват със 100% чиста енергия – нещо, което изпълнителният ѝ директор Тим Кук определи като „значителен етап за технологичния гигант“. 

Миналия октомври Amazon съобщи, че най-голямата ѝ вятърна ферма е влязла в експлоатация успешно. Изчисленията сочат, че Amazon Wind Farm Texas ще добави над 1 млн. мегават часа чиста енергия към електрическата мрежа годишно. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | зелена енергия | възобновяеми източници | ангажимент

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини