САЩ създават Космически военни сили

Това обяви вицепрезидентът на страната Майк Пенс

Снимка: Pixabay
Настъпи моментът да създадем Космически сили на САЩ. Това каза вицепрезидентът на страната Майк Пенс. Обявлението идва на фона на нескритите амбиции на държавния глава Доналд Тръмп неговата държава да поведе в космическата надпревара. 

Идеята за Космически военни сили се заговори преди месеци. Сега Пенс я коментира пред военни в Пентагона така: „Настъпи моментът да напишем следващата глава от историята на нашите въоръжени сили, да се подготвим за следващото бойно поле, където най-добрите и най-смели американци ще бъдат призовани да осуетят и победят нова вълна от заплахи срещу нашия народ и нашата държава. Настъпи моментът да създадем Космическите сили на САЩ”, предава France Press. 

Космическите сили ще са шестите въоръжени сили на САЩ – заедно със сухопътните, военновъздушните, военноморските, морската пехота и бреговата охрана. 

Създаването им обаче първо трябва да се одобри от Конгреса. По думите на Пенс процедурата ще е поетапна. Очаква се новото звено да бъде вече факт най-късно до 2020 г.

Вицепрезидентът поиска от Конгреса да одобри и допълнителен бюджет от 8 милиарда долара за следващите пет години.

В момента за Космоса отговарят военновъздушните сили на САЩ.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | Доналд Тръмп | Майк Пенс | Космически военни сили

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини