Седмица без скандали за Tesla и акциите ѝ скочиха с 12%

Това е най-добрата седмица на компанията от 3 август насам

Снимка: БТА
Пет дни без скандали бяха достатъчни за това Tesla не само да вдиша глътка свеж въздух, но и да се зарадва на 12% повишение на акциите си. Това е най-добрата седмица на компанията от 3 август насам, отбелязва CNBC. 

Акциите на автомобилния производител скочиха с 8% още в понеделник. На следващия ден последва известен спад, след като главният изпълнителен директор обяви, че премахва два от цветовете за возила, а един от основните защитници на Tesla – Nomura Instinet, понижи рейтинга си за купуване на акции до неутрален.  

В сряда стана ясно, че финансовият директор на производителя напуска поста си, но въпреки това акциите отбелязаха покачване от 4%. В петък отново бе регистриран скок и така сумарно цената на акциите през изминалите пет дни скочи с над 12%.  

„Миналата седмица беше ужасна, така че сега има лек отскок“, коментира Джийн Мънстър от Loup Ventures. И отбелязва: „Липсата на новини в случая с Tesla е добра новина“. Надеждата е, че ако компанията съумее да реализира обещанията си за обема на производството, то акциите на компанията биха могли да се възстановят до над 300 долара. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: акции | Tesla | Илон Мъск | цена на акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини