Щатските пазари отбелязаха леки промени след срещата на Доналд Тръмп и Ким Чен-ун

Във вторник щатските пазари отбелязаха леки промени след срещата на президента на САЩ Доналд Тръмп  със севернокорейския си колега Ким Чен-ун, на която беше подписано споразумение за мирен режим между двете страни. От друга страна, липсата на подробности относно разоръжаването на Северна Корея от ядрено оръжие остави инвеститорите под напрежение. През изминалия ден индексът Dow Jones завърши деня с минимално понижение от 0.01%, докато S&P 500 напредна с 0.17% до 2786.85 пункта, за което допринесе покачването на сектора на комунални услуги. Инвеститорите насочиха вниманието си към водещите технологични компании Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Alphabet, чието поскъпване подкрепи ръста на индекса Nasdaq, който напредна с 0.57 на сто до 7703.79 пункта. В Европа преобладаваха негативните настроения, докато бенчмаркът DAX запази стойността си. Основният индекс в Обединеното кралство FTSE 100 изтри 0.43% от стойността си до 7703.81 пункта. На червена територия приключи търговията във Франция начело с CAC40, който изостана с 0.38 процента. Щатският долар засили позициите си в очакване на ново покачване на основния лихвен процент от страна на Фед. Силният долар понижи цената на ценните метали и петрола. Златото се търгуваше под 1300 долара за тройунция, а петролът затвори търговията под цената на отваряне при $66.03. Сортът Брент поевтиня с 1.13% до $75.54.


Syneos Health – 4 часова

Фармацевтичната компания представи първичното си публично предлагане през януари тази година, след което се забеляза силна волатилност в цената, докато компанията се докаже на пазара. От началото на април се наблюдава устойчиво възходящо движение, което достигна до най-високата цена на търговия. Индикаторът Стохастик подготвя възходящо пресичане, което трябва да даде тласък на движението и да видим нов исторически максимум. Търговия над тренд линията и 50 периодната средна предоставя възможност за покупка с дългосрочна цел.

USD/CAD 4 часа

Валутната двойка все още не може да поеме в определен тренд, което я прави лесно податлива на ценови колебания. Това дава възможност за бързи спекулативни трейдове между линиите на съпротива и подкрепа. В очакване на решението за ново повишение на основния лихвен процент в САЩ, може да си поставим чакащи поръчки за покупка над локалния максимум 1.3040 с цел 1.31. По предпазливите участници на пазара може да изчакат решението за Фед, за да избегнат голямата волатилност по време на новината.

Platinum – 4 часова 

Цената на платината продължава да се движи в рейндж между нивата 905 – 914, но предвид близките стойности е препоръчително да се избягва търговия в зоната на консолидация. Индикаторът Стохастик показва, че низходящото движение има още възможност за развитие и може да се продаде при пробив под линията на подкрепа.

Dow Jones – Дневна 

Индустриалният индекс на САЩ се насочва към историческия си максимум, след като отскочи от 50 дневната средна, но се забелязва забавяне на движението. Стойността на индикаторът CCI се понижава под сигналната линия 100, което може да доведе дори до понижение. Докато индекса се движи над 50 периодната средна  възходящото движение остава валидно с цел достигане до 26500 пункта, докато пробив под тази линия ще насочи  Dow Jones към зоната на подкрепа около 23500 пункта.

...Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: петрол | цени | евро | долар | пазар | злато | ръст | йена | валути | суровини

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини