Служителите на Fiat излизат на стачка заради трансфера на Роналдо

Те недоволстват от мизерните условия на работа, докато компанията харчи милиони за футболната звезда

Снимка: Фейсбук профил Fiat
Италиански синдикат обяви, че работниците на Fiat Chrysler Automobiles в завода в Мелфи излизат на стачка срещу трансфера на Кристиано Роналдо в "Ювентус" на стойност 105 милиона евро.
Смята се, че част от тази такса ще бъде платена чрез спонсорство на компанията майка на "Юве" Exor, която притежава FIAT и Ferrari, което предизвиква яростна реакция от страна на профсъюза.

"Неприемливо е, докато работниците от FCA и CNHI продължават да правят огромни икономически жертви, компанията след това харчи стотици милиони евро за закупуването на играч", се казва в изявление.

"Казват ни, че времената са трудни, че трябва да прибегнем до мрежи за социална сигурност, чакащи пускането на нови модели, които никога не пристигат". 

"И докато работниците и техните семейства затягат коланите си все повече и повече, компанията решава да инвестира много пари в един човешки ресурс! Честно ли е това? Нормално е един човек да печели милиони, докато хиляди семейства дори не могат да изкарат до средата на месеца? Ние всички сме служители на един и същ собственик, но тази разлика в третирането не може и не трябва да бъде приета", се казва в изявлението на синдиката.

"Работниците на Fiat изграждат богатството на компанията най-малко от три поколения, но в замяна те получават само мизерен живот. Компанията трябва да инвестира в модели автомобили, които гарантират бъдещето на хиляди хора, вместо да обогатяват само един", казват още протестиращите.
Синдикатът Unione Sindacale di Base обяви стачка във FCA Melfi между 10:00 часа в неделя, 15 юли, и 18:00 часа във вторник, 17 юли.

Както съобщава в. "Марка", фамилията Аниели, които имат дял от 63,77 на сто в "Ювентус", също притежават 29,8% от конгломерата, от който са част от Fiat и Ferrari.

Собственикът на "Ювентус" Андреа Аниели "е прибегнал до финансиране от Fiat за "операцията Кристиано", съобщи по-рано изданието.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: стачка | работници | Кристиано Роналдо | трансфер | Fiat Chrysler Automobiles | Ювентус | Exor

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини