Собственикът на „Свилоза“ получи разрешение да я свали от борсата

КФН одобри коригираното търгово предложение на „А.Р.У.С. Холдинг“

Мажоритарният собственик на свищовското предприятие за целулоза „Свилоза“ АД получи разрешение от Комисията за финансов надзор (КФН) да изкупи останалите 6.74% от капитала на дружеството и да го свали от борсата. Регулаторът е приел коригираното търгово предложение на „А.Р.У.С. Холдинг“ АД, чийто мажоритарен собственик е Красимир Дачев.

Мажоритарният собственик първоначално предложи на миноритарните акционери по 4.7 лв. на акция. КФН наложи временна забрана на това търгово предложение, след което то бе коригирано, а цената увеличена на 5.5 лв. за акция.

Обект на търговото предложение са 2 139 070 броя акции с право на глас, представляващи 6.74% от капитала и от гласовете в Общото събрание на „Свилоза“ АД.

„А.Р.У.С. Холдинг“ заяви, че предлаганата цена на акция е по-висока от справедливата цена, средната претеглена пазарна цена на акциите за последните 6 месеца преди регистрацията на предложението и най-високата цена за една акция, заплатена от предложителя и свързаните с него лица през последните шест месеца преди регистрацията на предложението, пише в мотивите към новата търгова цена.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търгово предложение | обратно изкупуване | Свилоза | Красимир Дачев | миноритарни акционери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини