"Софийска вода" има нов директор

Васил Тренев е новият изпълнителен директор на "Софийска вода", част от "Веолия". Той поема поста от Арно Валто де Мулиак.

Тренев бе категоричен, че ще продължат усилията за утвърждаване на дружеството като най-добрия и модерен ВиК оператор в България. "Най-важно за нас остава поддържането на безкомпромисно качество на водата, на отлични и професионални услуги и разбира се, запазването на доверието на нашите клиенти“, коментира той.

Преди да поеме ръководството на "Софийска вода", Тренев е заемал позицията заместник-изпълнителен директор на компанията в продължение на година и половина. Той има богат професионален опит в сферата на мениджмънта на финансови и търговски организации. Заемал е различни длъжности в Общинска  банка, ОББ, Насърчителна банка – София и др. Завършил е Техническия университет в София и Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Досегашният изпълнителен директор на "Софийска вода" Арно Валто остава заместник изпълнителен директор на "Веолия" за България до средата на следващия месец, а след това ще се присъедини към Veolia Water Technologies като директор „Общинско проектиране и строителни дейности“ за Франция, Белгия и Швеция.

Стратегическото управление на "Софийска вода" се определя от Съвет на директорите, в който влизат представители на акционерите, "Веолия Вода" и Столична община - Фредерик Фарош, Франсоа Деберг, Васил Тренев, Мариана Итева, Владимир Стратиев, Милена Ценова, Бисер Дамяновски.     Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Софийска вода | изпълнителен директор | Васил Тренев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини