Спас Русев и Елвин Гури купиха Telekom Albania

Цената на сделката е 50 млн. евро

Снимка: Facebook профил
OTE е сключила споразумение за продажба на целия си дял в Telekom Albania Sh.A. (Телеком Албания) с българската компания "Албания Телеком Инвест" АД на обща стойност 50 млн. евро. 

"Албания Телеком Инвест" АД се контролира от г-н Спас Русев, контролиращ акционер на българския телеком оператор Vivacom, и от г-н Елвин Гури, албанско-български инвеститор, съобщават от гръцката телекомуникационна група.

Припомняме, че у нас ОТЕ притежаваше втория мобилен оператор "Глобул", който после продаде на "Теленор".

Председателят и главен изпълнителен директор на OTE Майкъл Цамаз, отбеляза: „Продажбата на Телеком Албания приключва успешната инвестиция в Албания за групата OTE. Това е стратегическо решение в контекста на предефинираните приоритети и планове за растеж на групата OTE, за да се създаде стойност за всички акционери и да се подкрепи устойчивото развитие“.

 „Бих искал да благодаря на ръководството и служителите на Телеком Албания за постигнатите до момента резултати на компанията, както и за доброто им сътрудничество с групата OTE. Придобиването на компанията от силна и предприемаческа инвестиционна група осигурява нейния растеж и създава условия за по-нататъшно укрепване на пазарната му позиция”, допълва той.

Сделката подлежи на одобрение от компетентните местни органи и финансиране, и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г.

Eurobank е била финансов консултант на ОТЕ по сделката, допълват от гръцката телекомуникационна компания.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ОТЕ | Спас Русев | Елвин Гури | Telekom Albania | Телеком Албания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини