Стачка ще блокира утре 8 големи германски летища

Отменени са стотици полети

Летище Мюнхен
Летище Мюнхен
Снимка: Pixabay
Десетки хиляди пътници са предупредени да очакват сериозни сривове в самолетния трафик във вторник, когато ще се проведе стачка на осем германски летища. Служителите по сигурността на летищата във Франкфурт - най-голямото в Германия - както и в Хамбург, Мюнхен, Хановер, Бремен, Лайпциг/Хале, Дрезден и Ерфурт ще спрат работа в поредица от координирани стачни действия, съобщи профсъюза Verdi.

Съюзът вече обяви в петък, че работниците от охраната във Франкфурт ще излязат на протест от 2.00 до 20.00 часа, но предупредиха, че може да се присъединят и други служители от други летища.

Днес операторът на летището във Франкфурт Fraport обяви, че авиокомпаниите вече са анулирали около 470 полета за вторник, което означава, че всеки трети полет ще бъде отменен.

Ще бъдат засегнати полетите и на 7-те останали летища. Според асоциацията на летищата ще бъдат засегнати 220 000 пътници.

Летището във Франкфурт вече работи по кризисен план, подготвяйки се със запаси от храна, вода, походни легла и одеяла за пътниците, на които може да се наложи да прекарат деня в чакалните.

От летището дори предупредиха пътниците, чиито полети са отменени, изобщо да не отиват до аеропорта.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: стачка | Германия | самолети | полети | летища

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини