Столична община търси иновативни решения за подобряване качеството на въздуха

В конкурса се очакват идеи от предприемачи, иноватори и студенти

Снимка: Economic.bg

Столична община търси ефективни иновативни проекти за подобряване на качеството на въздуха в града. Тази есен общината започва предизвикателството„Как да подобрим качеството на атмосферния въздух в София?“, което е насочено към предприемачи, иноватори и студенти. Изборът на проектите ще се проведе в рамките на международната инициатива Climathon.

От Общината добавят, че през 2018 г. подобряването на качеството на атмосферния въздух е приоритетна тема, по която се изпълняват мерки за ограничаване на основните източници на фини прахови частици. Извън това, което се изпълнява по План, общината е в готовност да работи за практическата реализация и на ефективни иновативни проекти.

Специално подбрано жури ще селектира и награди най-доброто решение и екип. Събитието ще се проведе в два последователни дни, като всеки екип ще получи менторски препоръки, както и цялостно формулиране на идеята в проект. Всички проекти ще бъдат представени пред жури, което в края на събитието ще определи победителя. Наградата за най-добрата идея за по-чист въздух ще е директен достъп по най-голямото състезание за зелени бизнес идеи в света ClimateLaunchpad.

Повече за самото предизвикателство и как да се включат желаещите в него можете да намерите ТУК.

Climathon е международна инициатива, която се провежда едновременно в 45 държави от цял свят. Жителите на над 130 града от различни точки на планетата се изправят в битка чрез иновативно мислене и инициативност да подобрят условията за живот в градовете. Събитието е своеобразен 24-часов маратон, в който иноватори, студенти, предприемачи, инженери от цяла България ще работят по зададена предварително тема.

Climathon в София ще се проведе на 24 и 25 октомври в София Тех Парк.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: проекти | конкурс | Столична община | Как да подобрим качеството на атмосферния въздух в София

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини