Сушата вече струва на германските фермери повече от 1 млрд. евро

Асоциацията на германските фермери призова за отпускането на помощ за компенсиране на загубите

Снимка: БТА
Сушата, обхванала от седмици много райони в Германия, е причинили на селското стопанство до момента щети за повече от 1 млрд. евро, предаде ДПА. Само провинция Шлезвиг-Холщайн, най-северната в страната, търпи загуби от 422 млн. евро, съобщи министерството на земеделието.

Асоциацията на германските фермери (DBV) призова за отпускането на помощ от 1 млрд. евро за компенсиране на загубите от съсипаната реколта.

Министърът на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер даде указания на провинциите да проучат какви са щетите и да съставят списък с предложения за облекчаване на трудностите, макар че в краткосрочен план не се очакват обвързващи решения на федералното правителство по въпроса за помощта. Кльокнер иска да се изчакат окончателните данни за реколтата в края на август.

В Германия отговорността за осигуряване на помощи за фермерите в кризисни ситуации е главно в ръцете на 16-те провинции.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: германски фермери | суша в Германия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини