Световната банка подготвя страните за влошаване на условията за търговия

СТО понижи прогнозата за растежа на световната търговия през 2018 г. до 3,9% при очаквани 4,4%

Снимка: БТА
Световната банка подготвя страните за влошаване на условията за търговия на световно равнище. Това заяви президентът на Световната банка Джим Йон Ким на пресконференция в рамките на срещите на Международния валутен фонд на индонезийския остров Бали. 

"Трябва да помислим какво правят Китай сега, за да се подготвят за влошаване на условията за водене на търговия. Ние сме силно обезпокоени и работим с всички наши страни, за да ги подготвим за вероятно влошаване", каза още президентът на СБ, цитиран от ТАСС. 

Той отбеляза, че световната търговия е в дневния ред на всички страни и международни организации. Джим Йон Ким смята, че ако всички страни се изправят пред търговски ограничения, темповете на световния икономически растеж неминуемо ще започнат да се забавят. 

По-рано генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Роберту Азеведу предупреди за опасността от евентуална ескалация на напрежението в световната търговия и отрицателното й въздействие върху световната икономика. СТО понижи прогноза за растежа на световната търговия през 2018 година до 3,9 на сто спрямо очакваните преди това 4,4 на сто.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търговия | рискове | Световна банка | Бали | Джим Йон Ким

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини